03.05.2019

Kur'an Okumaya Geçiş Merasimi

Müftülüğümüze bağlı Güllük Kur'an Kursu 4-6 yaş sınıflarında Kur'an okumaya geçiş heyecanı yaşanmaya devam ediyor.

02.05.2019 Perşembe günü Kursumuzda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilere yönelik bir tören düzenlendi. İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN'ın da katıldığı programa öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdikleri gözlemlendi.
Güllük Kur'an Kursu salonunda yapılan program, Kur'an Öğreticilerinin yaptıkları açılış ve teşekkür konuşmaları ile başladı.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen ve ezber yapan çocuklar kısa sureleri okuduktan sonra hep birlikte sevgili Peygamberim ilahisini okudular.

İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN Kur'an-ı Kerim okuma belgelerini takdim etmeden önce öğrenci velileri ve Kurs hocalarına yönelik bir konuşma yaptı. Bayraktutan yaptığı konuşmada; Çocuklara bırakılabilecek en iyi mirasın iyi bir terbiye olduğunu ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların ilk eğitimlerini aldıkları bu dönemde, minik kalplerini Kur'an ile geleceğe hazır duruma getirdiklerini vurguladı. Bayraktutan; teveccüh gösterip minik yavrularını bizlere emanet eden, aynı zamanda öğreticilerimizden desteklerini esirgemeyen öğrenci velilerine ve çocukların bizi heyecanlandıran bu seviyelere ulaşmasında büyük bir özveri ve fedakarlık örneği gösteren Kur'an Kursu Öğreticilerine de teşekkür etti.

İlçe Müftümüz Ahmet Nuri Bayraktutan, öğrencilere Kur'an okumaya geçiş belgelerini ve çeşitli hediyelerle birlikte ilk Kur'an-ı Kerimlerini takdim ettikten sonra,18 Mayıs günü yapılacak olan yıl sonu müsameresi hakkında Kurs hocalarımızdan bilgi aldı ve yapılan hazırlıkları kontrol etti.

Program sonunda çocuklar için yaptırılan pasta kesilerek davetlilere ve katılımcılara ikram edildi.