08.05.2019

HAC HAZIRLIK KURSU

2019 yılında hacca gidecek olan vatandaşlarımıza yönelik Ülke genelinde hac eğitim seminerleri yapılmaktadır.

Bu bağlamda İlçemizden hacca gidecek olan hacı adaylarımız için İlçe Müftülüğümüz tafarından Hac Eğitim Semineri ve Hacca Hazırlık Kursları gerçekleştildi.

Merkes Aslanpaşa Camiinde yapılan hac eğitim seminerine ilçemizden hacca gidecek olan vatandaşların yanı sıra başka il veya ilçelerden gidecek olup bu dönemde Oltuda bulunan hacı adayları da katıldı.

Dört gün süren eğitimlerin ilk iki gününde İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN hacı adaylarına; birinci gün, "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti" konusunu ve "Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi Manevi Hazırlık" konularını anlattı.Eğitimlerin ikinci gününde de yine İlçe Müftümüz; " Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki" ve "Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci" konularını işledi.

Bayraktutan, ihramın kullanımını uygulamalı olarak gösterdi ve ihram yasaklarından bahsetti. Aynı zamanda uygulamalı olarak tavaf ve çeşitlerini de detaylıca anlatan Bayraktutan, kutsal topraklara gitmeden önce yapılması gereken hazırlıklardan bahsetti. Başkanlığımızın kutsal topraklarda ki varlığını ve her zaman hacılarımızın hizmetinde olduğunu söyleyen İlçe Müftümüz, ve kutsal topraklarda sağlıklı ve sıhhatli bir ibadet için yapılması gerekenleri teferruatları ve örnekleri ile açıkladı.

Eğitimlerin üçüncü gününde Erzurum İl Müftü Yardımcısı Abdulhalim ACAR ilçemizde ki hacı adaylarına yönelik bir sunum yaptı. "Hacda karşılaşılabilecek zorluklar ve hac ile ilgili deneyimlerinden" bahseden Acar, Hac ibaddetinin  kendine has belli zorlukları olduğundan bahsetti ve hacılarımızın kazanımlarını heba etmemek için sabır konusunda tavsiyelerde bulundu.

Hac hazırlık kurslarının dördüncü ve son gününde de;"Kadınlara has Konular" İlçemiz Vaizesi Sevilay Atım tarafından hacı adayı hanımlara anlatıldı.

Sağlık konularında da hacı adayları için bir program hazırlayan Müftülüğümüzün daveti ile programa katılan Dr. Ömer Atakan Soğur, hacı adaylarını sağlık konularında  bilgilendirdi. kronik rahatsızlıklar ve o bölgeye has doğabilecek sağlık problemleri hakkında bir sunum yapan Soğur, hacı adaylarının soru ve sorunları hakkında da çözüm olabilecek yolları gösterdi.