21.05.2019

4-6 Yaş Sınıfları Mezuniyet Programı

Müftülüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan Güllük Cami 4-6 Yaş Gurubu ve 15 Temmuz Şehitler Bilgi Evi 4-6 Yaş gurubu öğrencileri için 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

18 Mayıs Cumartesi günü 13:30’da Efkan Ala Kültür evinde yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu bir program düzenlendi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program: Öğrencilerimizin, Nebe Suresini tilaveti ile devam etti.

Daha sonra, açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN; Her yıl 4-6 yaş guruplarımıza olan ilginin daha fazla arttığını, bunun kendilerini hem memnun ettiğini hem de gelecek adına daha fazla ümitvar olmamıza sebep olduğunu söyledi.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın önce kendi yuvalarında ve sonrasında da 4-6 Yaş eğitim guruplarında aldıkları eğitimle hayata daha hazır bir motivasyonla başladıklarını belirten Bayraktutan, daha iyi ve erdemli bir toplum için çocuklarımızın bu dönemde alacakları eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Bundan sonra ki dönemlerde de Halkımızın teveccühü ile 4-6 Yaş kurslarımızın hem kurs hem de öğrenci olarak daha da artacağını belirtti. Konuşmasının sonunda öğrenci velilerine, çocuklarını bize güvenerek emanet ettikleri için ve bu kurslarımıza gerek maddi gerekse manevi desteklerini esirgemedikleri için teşekkür etti.

Kurs hocalarımızın da büyük bir fedakarlık ve özveri ile bu çocukları bu seviyelere getirdiğini belirten Bayraktutan, gerek eğitim döneminde gerekse programın yapılış esnasında özveri gösteren bütün hocalarıma teşekkür ediyorum ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmasının ardından sahneyi devralan minik yüreklerimiz, yıl boyunca öğrendikleri Kur’anı Kerimden ezbere ayetler ve ezberledikleri hadisi şeriflerden bir demet sundular.

Güllük Kur’an Kursunda altı, bilgi evinde de iki olmak üzere toplamda sekiz sınıfın tek tek yapmış oldukları ront gösterileri ile devam eden program izleyenlere hem duygulu hem de heyecanlı dakikalar yaşattı.

Çocuklarımızın gösterilerinin ardından mezun olan öğrencilerimize kurs bitirme plaketleri takdim edildi.

Güllük Kur’an Kursunda eğitimini tamamlayan 74 öğrencimize İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN ve Kredi Yurtlar Kurumu Manevi Destek Uzmanı Emine Bayraktutan plaketlerini takdim etti.

15 Temmuz Temmuz şehitler bilgi evinde öğrenimini tamamlayan 34 Öğrencimizin plaketlerini de Bilgi evi Müdürü Sayın Hüsnü BAŞAR takdim etti.

Plaket töreninin ardından sona eren programın akabinde öğrenci velileri, Kurs Öğreticilerimize çiçekler ve plaketler takdim ettiler. Kurs Hocalarımız velilere yönelik

yaptıkları teşekkür konuşmalarında da; kendilerine verilebilecek en güzel hediyenin, çocuklarımızın burada öğrendiklerini devam ettirmeleri olacağrını vurguladılar.

Başta öğrenci velileri olmak üzere izleyenlerin memnuniyetlerini gösterdikleri program, eğitim öğretim döneminde yapılan faaliyetlerin gösterildiği bir sinevizyonla sonlandırıldı.