25.06.2019

YAZ KURSLARIMIZ BAŞLADI

17.06.2019 Günü ülkemiz genelinde başlayan Yaz Kur'an Kursu heyecanına, ilçemizde de çocukların coşkusu damga vurdu.

24.06.2019 Pazartesi günü İlçe Müftümüzün katılımı ile Güllük Camii'de yapılan Yaz Kur'an Kursları açılışına coşkulu bir kalabalık tanıklık etti.

Güllük Camii ve Güllük Kur'an Kursu öğrencilerinin yanısıra Güllük Kur'an Kursu 4-6 Yaş Gurubu öğrencilerinin de katıldığı açılış programında heyecanlı ve duygusal anlar yaşandı.

İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN; 2019 Yaz Kur’an Kursu açılış töreninde yaptığı konuşmada, camilerin çocuklarla ve gençlerle dolup taştığını ve ayrı bir güzellik kazandığını vurguladı.

Yaz Kur’an Kurslarında dini bilgilerin yanında farklı etkinlikler yapıldığı ve oyunlar oynandığını ifade eden Bayraktutan; “2019 yılı yaz Kur’an Kurslarımızı başlattık. 26 Kur’an Kursumuzda 46 derslik ve 118 camimizde toplam 160 Kuran Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım görev yapmaktadır. Yaz Kur’an Kursuna gelen öğrencilerimize Kur’an-ı Kerimi, namaz dualarını, namazı kılmayı, orucu, ibadetleri, sevgiyi-saygıyı ve güzel ahlakı öğretmek için “CAMİLER ÇOCUK DOLSUN AHLAKI KUR'AN OLSUN” şiarıyla eğitime başladıklarını bildirdi.

“SİZ YOKSANIZ CAMİ ÜZGÜN OLUYOR”

Kursiyerlere siz geldiniz cami doldu taştı bir güzellik geldi vurgusunu yapan Bayraktutan,  siz geldiniz cami daha güzel oldu.” dedi.

“CAMİLER SİZİNDİR”

İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN; öğrencilere, “Dua okumanın yanında namaz nasıl kılınır, hangi dualar okunur gibi ibadetleri 2 ay içerisinde camilerde öğrenerek uygulayacağız. Ve ömür boyu namazlarımızı ve dualarımızı öğrenmiş bir şekilde yapacağız. Ne mutlu size ki camidesiniz bu cami sizindir, bu camide koşabilir,  güzelce vakit geçirebilirsiniz. Ama hocaların gelin ders başlıyor dediği gibi de dersinizin başına koşacaksınız. Camileri biz size bırakacağız siz de sizden sonra gelenlere bırakacaksınız. Kur’an-ı biz size öğretiyoruz siz de sizden sonra gelenlere öğreteceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Saygılı ve eğlenceli bir eğitim diliyorum” dedi.

Yaz Kur'an Kurslarımızda kayıtlar devam etmektedir.