21.11.2018

Mevlid-i Nebi Haftası

2018 yılı Mevlid-i Nebi Hafatsı münasebetiyle Pazaryolu İlçe Müftülüğümüz tarafından "Peygamberniz ve Gençlik"konulu konfrans düzenlendi. Konuşmacı olarak Erzurum İl Müftüsü Sayın Hasan Hüsnü SULA katıldı. Sayın SULA gençlere şu tavsiyelerde bulundu: Dinimizin ilk emri olan "oku"mayı hayatlarının en önemli prensipleri yapmayı, dinimiz ve ülkemiz için milli ve manevi değerlere sahip çıkmayı, vatan tehlikede olduğu zaman hiç teredüt etmeden malımız ve canımızı feda etmemiz gerektiğini ki bunun örneğni yakın zamanda 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında gençlerimiz göstermiştir. Ayrıca Peygamber Efendimizin  gençlere verdiği değeri örenleklerle anlattı.

Programda Mevlid-i Nebei Haftası nedeniyle yapılan Hadis-i Şerif yarışmasında brinci olan öğrencilere ödülerini Kaymakamımız Sayın Hamit GENÇ, ikinci olanlara İl Müftüsü Sayın Hasan Hüsnü SULA ve üçüncü olanlara ise Balaediye Başkanı Sayın Recep KAPLAN verdi.

Salonu dolduran Pazaryolu halkımız ve  misafirlerce  4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencilerinin gösterisi ilgiyle izlendi. Merkez Kız Kur'an Kursu öğrencilerinin şiirleriyele davam eden program, İmam-Hatiplerimizin ilahi dinletisiyle sona erdi.