31.03.2021

"Değerleriyle Yetişen Gençlik"

Başkanlığımızca, gençlerin Milli ve Manevi Değerlerine bağlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak ve Din İstismarına karşı gençleri bilinçlendirmek amacıyla mahallinde düzenlenen seminerler kapsamında Pazaryolu Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Lisesinde İlçe Müftüsü Berat KARALİ tarafından lise öğrencilere yönelik” Peygamberimiz ve Gençlik” konulu seminer düzenlendi.

Düzenlenen bu seminerde İlçe Müftüsü KARALİ:    “Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e İlk inananlar arasında çoğunluğun 35 yaşın altındaki genç sahabelerden oluşması O’ nun, gençlerin gönül dünyasına girdiğini göstermektedir. Efendimizin bu hassasiyeti Peygamberlik hayatının ilk gününden son gününe kadar hiç değişmemiştir. Gerektiğinde onları en önemli vazifelere getirmekte hiç tereddüt etmemiş, her zaman inisiyatif kullanmalarına imkan vermiştir. Mesela, Cafer b. Ebi Talib ‘i Habeşistan’a hicret eden Sahabelere  başkan seçmesi, Mus’ab b. Ümeyr’ i hicretten önce Medine’ ye Öğretmen olarak göndermesi, Muaz b. Cebel’ i Yemen’e Vali olarak ataması ve Mute savaşında Hz. Ali’ ye kumandanlık vermesi, Bizans’ a karşı savaşacak olan İslam Ordusunun başına Usame b. Zeyd’i tayin etmesi, bu konuda verilecek örneklerden sadece bir kaç tanesidir.

“Değerli Gençler! Bir gün Peygamberimiz  (S.A.V) <<Ah keşke bana doğru, havuza gelen kardeşlerimi bir görsem de, içlerinde şerbetler olan kaselerle onları karşılasam. Cennete girmeden önce, onlara (Kevser) havuzumdan içirsem.>>  dedi. Bu sözleri üzerine kendisine: <<Ey Allah’ın Resulü biz senin kardeşlerin değil miyiz?>> denildi. Efendimiz de şöyle cevap verdi: <<Sizler benim ashabımsınız (arkadaşlarımsınız). Benim kardeşlerim de, beni görmedikleri hâlde bana inananlardır. Mutlaka ben Rabbimden sizinle ve beni görmeden iman edenlerle gözlerimi aydınlatmasını istedim.>>  İşte, en güzel örneğimiz, rehberimiz. “Örnek Almak Tanımakla Başlar” ifadesinden hareketle, Peygamberimizi çok iyi tanımalı ve O’nu hayatımıza rehber edinmeliyiz” şeklinde ifade etti.

Seminerin sonunda gençlere iyi dilek temennilerinde bulunan, derslerinde başarılar dileyen ve bu tür programların sürdürüleceği bilgisini paylaşan Müftü KARALİ, bu imkanı kendilerine sunan İlçe Kaymakamı Sayın Selçuk KÖKSAL beyin şahsında, emeği geçen herkese teşekkür edip  programı bitirdi.