17.09.2021

Üniversite gençlerine müftülük rehberlik edecek

Erzurum İl Müftülüğü, gençlere yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında “Gençliğe Yönelik Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Semineri” düzenledi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde; üniversitelerin yüz yüze eğitim ve öğretime başlamasıyla birlikte Erzurum’a gelecek olan üniversite öğrencilerine yönelik yapılması planlanan faaliyetlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Üniversite gençlerinin yalnız bırakılmayacağını ifade eden İl Müftüsü Şahin Yıldırım, “Gençler bizim yarınlarımız. Erzurum’a gelen genç kardeşlerimizin doğru yönlendirilmesi bu bakımdan önem arz ediyor. Bu manada yapılan bu seminerin çok anlamlı olduğu kanaatindeyim. İnşallah güzel bir organizasyonla gençlerimizi karşılamaya hazırız. Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın.” dedi.

Gençlere rehberlik için üniversite kampüslerinde tanıtım stantları kurulacağını kaydeden İl Müftü yardımcısı Müseffa Akbulut ise üniversite kampüslerinde ve öğrenci yurtları önünde kurulacak stantlarla, Erzurum İl Müftülüğü bünyesinde bulunan gençlik merkezleri ve buralarda öğrencilere yönelik yapılacak olan faaliyetlerin gençlere tanıtılmasının planlandığını ve bu kapsamda İl Müftülüğü bünyesinde bulunan gençlik merkezleri, öğrenci yurtları ve diğer tesislerin tanıtımını anlatan el broşürü hazırlanarak üniversite gençlerine dağıtılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Seminere İl Müftü yardımcıları, il ve ilçe gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanlar katıldı.