14.01.2022

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Erzurum Ulu Camii’nde hutbe irad etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erzurum Ulu Camii’nde 1001 hatim kapsamında okunan hatm-i şeriflerin duasını yaptıktan sonra hutbe irad edip Cuma namazını kıldırdı

Aziz ve Muhterem Müslümanlar!

Hepimizce malumdur ki, Kur'an-ı Kerim, tüm insanlık için gönderilen bir hayat rehberidir. Cenab-ı Hak Bakara Suresinin hemen başında Kur'an-ı Kerim'de hiçbir şek ve şüphe olmadığını ve onun muttakiler için bir rehber olduğunu, hidayet kaynağı olduğunu ifade buyurmaktadır.

Değerli Kardeşlerim!

Bizler kur'an-ı Kerim'i okuyoruz, anlamaya çalışıyoruz ama nihai hedefimiz Kur'an-ı Kerim'e göre bir hayat yaşamak olmalıdır. Muttakiler için rehber olan Kur'an'ın yolunda bir gençlik yetiştirmektir. Kur'an'ın rehberliğinde zekatını veren, namazını kılan, gayba ve ahirete iman eden bir nesil yetiştirmek yolunda hepimiz büyük bir mücadele içerisinde olmalıyız. İşte o zaman Kur'an-ı Kerim'in yolunda yürüyen ve bütün insanlığın karanlıklardan aydınlığa çıkması için Kur'an'dan faydalanan, istifade eden insanlar oluruz.

Okuduğum hadis-i şerifte Efendimiz aleyhissalatu vesselam buyuruyor ki ‘Kim ki Kur'an'ı ezberler, okursa onlar Allah'ın şerefli melekleri ile beraberdir.” biz Rabbimizin şerefli melekleri ile beraber olmak, yolumuzu aydınlatmak, hem dünyada hem de ukbada bize şefaatçi olması için Kur'an-ı Kerim'i okuyoruz, ezberliyoruz, onu hayatımıza kılavuz yapıyoruz. Onun rehberliğinde bir hayat yaşamaya gayret ediyoruz.

Bugün Erzurum Ulu Camii'nde 1001 hatim merasimi vesilesiyle okunan hatm-i şerifler için dua ettik, geçmişlerimizin ruhlarına bağışladık, Rabbim kabul eylesin. Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim, medeniyetimizin bu güzel geleneğini ihdas edenlerden razı olsun, sürdürmeyi hepimize nasip eylesin.