20.06.2022

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Erzurum’da faaliyet gösteren Tekstil kent'i ziyaret etti

Müftü Şahin Yıldırım, Erzurum’da faaliyet gösteren, Erzurum'lu vatandaşların istihdamına büyük katkı sağlayan ve İngiltere’ye ihracat yapan Tekstil Kent’te incelemelerde bulundu.

Tekstil kent yetkilileri, Tekstil kent, ilk açıldığında 45 kişi ile üretime başladıklarını şuan 800-850 kişinin çalıştığını belirtti.

Üretim bantlarında incelemelerde bulunan Yıldırım, birçok firmanın azalmaya, küçülmeye gitmesinin aksine işçi sayısını artırarak büyümeye devam eden Tekstil kent yetkililerini tebrik etti.

Müftü Yıldırım yaptığı konuşmada, "İnsan istihdamı, çalışmaya teşvik ve rızık kazanma anlamında Allah'ın hoşnutluğu ile karşılığını bulan mukaddes bir iştir. Sizler işveren olarak ve burada istihdam edilen siz kıymetli çalışanlar olarak bilmelisiniz ki, rızık kazanmak ve buna vesile olmak İslam'ın bizlere emrettiği önde gelen vazifelerden biridir. Ben bu duygularla Tekstil kent yetkililerini tebrik ediyorum. Değerli emektarlara hayırlı işler temennisinde bulunuyorum. Rabbim kazancınızı hayırlı bereketli eylesin." dedi.

Ziyaret programına; İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş ve Kadın Konuk Evi Müdürü Aynur Yılmaz katıldı.
Katılımcılara çalışma hayatı, çalışma ahlakı ve işçi işveren hakkı ile ilgili konularda bilgilendirme yapıldı.