01.07.2022

Uzundere 15 Temmuz Şehitler Camii dualarla ibadete açıldı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, hayırseverlerin yardımıyla inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Camii ibadete açıldı.

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, mescit imar etmenin önemini vurgulayarak, “Kim Allah’ın rızasını dileyerek bir mescit bina ederse Allah da onun için cennette bir köşk hazırlar.” hadis-i şerifini okudu.

Küçükyıldız, konuşmasına şöyle devam etti:
“Camii yaptık, artık görevimiz bitti demeyeceğiz. Camileri, mescitleri imar etmek en şerefli işlerdendir. Camilerimizin daimi cemaati olmaya devam edeceğiz. Günde 5 defa okunan ezana cevap vereceğiz. Hem camilerimizi manen imar etmiş olalım hem de dinimizin gereklerinden birini daha yerine getirmiş olalım. Bu vesile ile Beytullah’ın şubesi mahiyetinde böyle güzel bir ibadet yerinin yapılmasında maddi ve manevi destekleri olan katkı veren bütün hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Bu caminin içerisinde uzun, sağlıklı ömürlerle bol bol ibadet etmeyi Rabbim bize nasip eylesin.”