27.12.2018

Hafızlar Diyarı Erzurum'un Gözbebeği Hafızları

Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Kuran'ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dünya ikincisi olan Palandöken İlçesi Solakzade Camii İmam Hatibi Hafız Ali Turhan ve hafızlık yarışması finali Türkiye birincisi olan Aziziye İlçesi Dadaşkent Hüseyin Efendi Camii Müezzin Kayyımı Hafız Celalettin Sert’le 27 Aralık Perşembe günü kendilerine yaptığı özel bir davetle bir araya geldi.

İl Müftüsü Sula, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “dünya dereceleri olan nice ünlü hafızın da bağrında yetiştiği, hafızlar diyarı Erzurum’umuzun bu iki Güzide hafızı başarıları ile göğsümüzü kabartmıştır. Bizlere yaşattıkları mutlulukla da gönlümüzün birincisi olmuşlardır. Ayrıca bu hafızlarımız Erzurum'un Allah kelamına verilen değer açısından dünya çapında çok önemli bir yere sahip olduğunu bizlere göstermişlerdir. Bu, Erzurum ve ülkemiz için ne büyük bir şereftir. Kendilerini Üstün başarılarından dolayı tebrik ediyorum.”

İl Müftüsü Suna yaptığı konuşmanın ardından hafızlara ödüllerini takdim etti.