03.02.2020

Hafızlar Diyarı Erzurum’da 333 Hafız Muhteşem Bir Törenle İcazetini Aldı.

Hafızlar Diyarı Erzurum’da 333 Hafız Muhteşem Bir Törenle İcazetini Aldı

Erzurum'da Yakutiye ve Palandöken İlçe Müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını

tamamlayan 95’i kız 238’i erkek toplam 333 Hafız için icazet töreni düzenlendi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN, Reis’ül-Kurra Vekili Mustafa DEMİRKAN, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA, Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki KOÇAK, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önceki dekanlarından Prof.Dr.Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLU, Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman KOTAN, Yakutiye İlçe Müftüsü Osman YAZICI, çevre il ve ilçelerden katılım sağlayan il ve ilçe müftüleri, Erzurum’un önde gelen kurum kuruluş, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA; Erzurum’un Kur’an sevdalısı bir şehir olduğunu ve bu sevdanın tezahürü olarak her yıl yüzlerce hafız yetiştirildiğini, aynı zamanda her yıl büyük bir iştiyakla yad edilen 1001 Hatim geleneğinin  de yine bu şehrin Kur’an-ı Kerim’e olan hürmetinin  ve sevgisinin önemli bir göstergesi olduğunu  ifade etti.

Açılış konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, “Kur’an, Hafızlık ve Sevgi” temalı bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası ulusal basına yaptığı açıklamada, Erzurum'da her yıl bu tür organizasyonların yapıldığını ifade eden İşliyen, "Erzurum'da müstesna günlerden birini daha yaşıyoruz. Burada Palandöken ve Yakutiye İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarında okuyan ve hafızlıklarını tamamlayan erkek ve kızlarımızdan oluşan 333 hafızımıza icazet töreni yaptık. Yarın da 1001 hatim dua programını yapacağız. Erzurum’un, hafızlık ve Kur'an'a hizmet konusunda tarihten beri müstesna bir yeri olmuştur. Türkiye'nin birçok yerinde Kur'an okuyanların en az yüzde 50'si Erzurumlu çıkıyor. Bu yüzden Erzurum'a hizmet eden hocalarımıza, çocuklarımıza, ailelerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

İcazetini alan hafızlara Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanlığının destek ve katkıları ile birer çeyrek altın hediye edildi. Program, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN’in Kur’an tilaveti ve Reis’ül-Kurra Vekili  Mustafa DEMİRKAN’ın duasıyla son buldu.