09.04.2020

Palandöken Müftülüğümüz bu zorlu süreçte Halkımızın yanında

Palandöken Müftülüğü ve TDV şubesi olarak bu zorlu süreçte halkımızın yanındayız

Türkiye Diyanet Vakfı Palandöken Şubesi ve Palandöken İlçe Müftülüğü işbirliğiyle, covid-19 salgını nedeniyle işlerinden ayrılmak zorunda kalan ve geçim sıkıntısı yaşayan çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşa ve ailelerine gıda kolisi ve nakit para yardımında bulunuluyor. Ayrıca 65 yaş üzeri olan veya kronik rahatsızlığı sebebiyle dışarı çıkamayan vatandaşların da market alışverişleri gece gündüz demeden vefa sosyal destek ekipleri bünyesinde aktif görev alan din görevlileri tarafından yapılarak kendilerine teslim ediliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Palandöken Şube Başkanı ve Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan covid 19 ‘la mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili olarak “Türkiye Diyanet Vakfı, gerek yurt içinde gerek yurt dışında her daim yardıma muhtaç olanlara umut olmaya devam etmektedir. Bizler de koronavirüsle mücadele çerçevesinde din görevlilerimizle ve tdv şube imkanlarımızla halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Vefa sosyal destek ekiplerine araç ve personel desteği sağlayarak, evde maaş ödemesi, ihtiyaçlı ailelere para yardımı ve evden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması şeklindeki hizmetlerimize devam etmekteyiz. Tüm personelimizle gerek sosyal medya üzerinden gerek diğer iletişim araçlarını kullanarak bu salgın hastalığın olumsuz etkilerini bertaraf etmek üzere çalışmaktayız. Bu hususta bu hizmeti birlikte yürüttüğümüz canla başla çalışan tüm fedakar ve vefakâr din görevlilerimize teşekkür ediyor çalışmalarında rabbimden kolaylıklar diliyorum. Bu zorlu süreçte halkımızın yanındayız, inşallah hep birlikte dayanışma içinde bu sıkıntılı günlerin üstesinden geleceğimize inanıyoruz.” dedi.