10.09.2020

Kurra Hafız Prf.Dr. Selahattin Kıyıcı hayatını kaybetti

Solakzade müftü efendinin talebelerinden kurra hafız 100.Yıl Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekan emeklisi Prof.Dr Selahattin Kıyıcı hayatını kaybetti.
Erzurum Müftüsü Âlim Merhum Muhammet Sadık Solakbay (Solakzade) efendinin talebelerinden kurra hafız 100.Yıl Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekan emeklisi Prof.Dr Selahattin Kıyıcı hocamız vefat etti. Cenazesini de İl Müftüsü Şahin Yıldırım kısa sohbetive duasının akabinde, emekli imam hatip Fahrettin Kilit'in kıldırddığı namazın ardından Asri mezarlığına defin edildi.
Prof. Dr. Selahattin Kıyıcı Kimdir?
İslam Hukuku Araştırmacısı. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi(1976)mezunu. Doktorasını (1985)Atatürk Üniversitesi SBE de tamamladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyesi, İlâhiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı.

Makaleleri Y.Y.Ü İlâhiyat Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi adli dergilerde yayımlandı. TDV İslam Ansiklopedisine maddeler yazarlığı yazdı. İslam Hukukunda Örf ve Adet(2. bas.2002)adlı bir kitabı vardır.