20.09.2022

FAHRİ KADIN KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIM İLANI

İlçe Müftülüğümüzde; Merkez ve Akşar Mahallelerinde görev yapmak üzere 2 adet Fahri Kur'an Kursu Öğreticisi alınacaktır. Başvurular şahsen başvuru evrakları ile beraber İlçe Müftülüğümüze yapılacaktır.

Sözlü Sınav İlçe Müftülüğümüzde yapılacaktır.

Son Başvuru Tarihi : 23.09.2022

Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,
Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen Din Hizmetleri Sınıfında çalışan personel için aranan “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
      En az İmam-Hatip Lisesi düzeyinde dini öğrenime sahip olmak,
2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından Lisans mezunları için KPSSP-124, Ön Lisans mezunları için KPSSP-123 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP-122 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,
KPSS puanı 60’ın altında olan adaylar da sınava müracaat edebileceklerdir. Ancak bu adayların yerleştirme işlemleri, KPSS puanı 60 ve üzerinde olan adayların yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan yerlere, sözlü sınavdaki puan sıralamalarına göre yapılacaktır.

Öncelik Sırası İlahiyat Lisans - İlahiyat Önlisans - İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.

Tercihen Hafız olmak.