14.06.2023

KARAR TARİHİ : 02.06.2023

TOPLANTI YERİ : İlçe Müftülüğü

TOPLANTI SAATİ : 15:30

Şenkaya Kaymakamlığı 2023 Yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu 02.06.2023 tarihinde Şenkaya İlçe Müftülüğünde toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İlçe Yazı İşeri Müdürü Ahmet BAYSAL toplantıya rapotör olarak katılmıştır.

1- İlçe Belediye Başkanlığı tarafından kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, Müftülük ve İlçe Tarım Müdürlüğünce destek verilmesi.

2- Kurbanların kesim yerlerinde kesilmeleri için İlçe Belediye Başkanlığınca gerekli anonsların yapılması, bildirimlerin mahalle muhtarlıklarıyla paylaşılması, kurban kesim yerlerinin resmi internet sitesinden halka duyurulması.

3- İhtiyaç duyulması halinde İlçe Belediye Başkanlığı teklifi ve Kaymakamlık Makam onayı ile pazar yerlerinin kurban kesim yerlerine dönüştürülmesi.

4- Kurban satış ve kesim yerlerinin İlçe içi ulaşımın sağlanması amacıyla gerekli tedbirlerin belediyece alınmasına.

5- Kesim yerlerinde personel görevlendirilmesine ihtiyaç varsa Müftülükçe Kaymakamlık Makamına bildirilmesine.

6- Bayram günleri boyunca trafik yoğunluğunun düzenli işlemesi için gerekli tedbirlerin alınması maksadıyla yerel yönetimlerce kolluk personeline gerekli yardımın sağlanmasına.

7- Kesim yerlerinde randevu sisteminin yerel yönetimlerce uygulanmasına.

8- TSM ve Başhekimlikçe solunum yolu enfeksiyonlarına karşı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı çıkarılmasına.

9- Kurban Bayramı öncesi Kurban ibadetinin dini ve toplumsal boyutları hususunda İlçe İmamları aracılığıyla bilgilendirme çalışmalarının yapılmasına.

10- İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayvan satış yerlerinde ve mahallelerde kurbanlık hayvanların sağlık şartlarıyla ilgili çalışma ve denetimler yapılmasına.

11- Zabıta Müdürlüğünce kurban olarak kesilmesi dinen sakıncalı hayvanların kurban satış yerlerinde satılmalarını önleyici tedbirlerin alınmasına.

12- Hayvan hareketleriyle ilgili İlçe Tarım Müdürlüğünce takip işlemlerinin yapılmasına, salgın hastalıklarla ilgili veteriner hekimlerin kontrol çalışmalarının yaptırılmasına.

13- Kurbanlık hayvanların sevklerinde mülki sınırlarımız içinde gerekli takibin İlçe Tarım Müdürlüğünce yapılmasına.

14- Halk Eğitim Merkezimizce talep alınması halinde ‘’ Kurban Kesim Elamanı’’ yetiştirme kursu açılmasına.

15- Zabıta Amirliğince cadde,sokak,park gibi kamusal alanlarda kurban kesilmemesi için gerekli kontrollerin yapılmasına.

16- Belediyece kurban kesim günlerinde atıkların çevre kirliliği oluşturmaması için yeterli personel ve temizlik aracı görevlendirilmesine.

17- Sayılan hususlar dışında 32201 sayılı resmi gazetede 25/05/2023 tarihinde yayımlanan ‘’2023 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ’’de kurumları ilgilendiren maddelerin okunarak uygulanmasına.

18- Alınan kararların ilgililere ve kamuoyuna duyurulmasına karar verildi.

02/06/2023