06.07.2022

15 TEMMUZ ŞEHİTLER CAMİİ İBADETE AÇILDI

Erzurum Uzundere İlçe Müftülüğüne bağlı 15 Temmuz Şehitler Camii il protokolünün katılımıyla ibadete açıldı.

Törende bir konuşma yapan ilçe müftüsü Doğan Eygün Camilerin, Kuba’da başlayıp Medine’de Peygamber mimarlığı ile devam eden ve daha sonra Anadolu'nun fethi ile her yere kondurulan adeta bir ülkenin tapusu ve aidiyyet sembolü olduğunu belirten ilçe müftüsü Eygün, Dünya semasını andıran gök kubbesi ile, resim gibi hat sanatı ile, yükseklere doğru uzayıp giden minaresi ile bir cami yapmak ve içinde huzurla ibadet etmek en büyük bahtiyarlık olduğunu ifade etti.

Denildi mi bir yerin adına Türk beldesi... Gözüm Albayrak arar, kulağım ezan sesi... ifadesinde de olduğu gibi necip milletimiz gittiği her yerde kendisine bir barınak inşa etmeden önce mabedini inşa ettiğini belirten ilçe müftüsü Eygün Camiinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür edip Şu müjdeyi duymak artık sizin hakkınız dedi: (Tevbe sûresi, 18.ayet-i kerime)

"Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve sadece Allah’tan korkan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır."

Ve âlemlerin sultanının ifadesi: "Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid bina ederse Allah da onun için cennette bir saray hazırlar."

Bu ifadelerle, mescid (Camii) yapma işinin, kâmil bir imana sahip olanların işi olabileceği net bir şekilde ifade edilmektedir. Diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız bey dua edip Erzurum valisi Okay Memiş Bey, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bey, il ilçe protokolü Belediye Başkanları, İlçe Müftüleri ve Siyasi Parti temsilcilerinin bulunduğu kalabalık bir heyetle kurdele kesilip caminin açılışı yapıldı.

Camide Atatürk Üniversitesi İlahiyat fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman Bey’in sohbetiyle Program sona erdi.