16.01.2020

333 HAFIZ İÇİN İCAZET PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erzurum İli, Yakutiye ve Palandöken Müftülükleri bünyesinde hafızlıklarını tamamlayan 333 hafız ve hafizenin icazet programı halkımızın yoğun katılımıyla Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Halkımızın yüksek iştiraki ile gerçekleştirilen icazet merasimine; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı  Dr. Burhan İŞLİYEN, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman ŞAHİN, Reisu-l Kurra Vekili Mustafa DEMİRKAN, Vali Vekili Önder COŞĞUN,  İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA, Yakutiye Müftüsü Osman YAZICI, Palandöken Müftüsü Abdurrahman KOTAN, Yakutiye Şube Müdürü Eyup KARAKELLE, Yakutiye Vaizi Lokman ŞAHİN, Yakutiye Müfülük Murakıbı Yavuz KUZEYTEMİZ, Yakutiye Müftülük Şefi Abdulkadir KARADAŞ, katıldı. Program sonunda hafızlarımıza hediye takdimi yapıldı.

Programa dair  değerlendirmlerde bulunan  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da her yıl bu tür organizasyonların yapıldığını söyledi. Diyanet olarak programa katıldıklarını belirten İşliyen, "Erzurum'da her yıl müstesna günlerden birini yaşıyoruz. Burada erkek ve kızlarımızdan oluşan 333 hafızımıza icazet töreni yaptık." dedi. İşliyen, şöyle konuştu: "Bunlar Palandöken ve Yakutiye'de okuyan hafızlıklarını tamamlayan çocuklarımız. Yarın da 1001 hatim programı yapacağız. Erzurum, hafızlık ve Kur'an'a hizmet konusunda tarihten beri müstesna bir yer olmuştur. Türkiye'nin birçok yerinde Kur'an okuyanların en az yüzde 50'si Erzurumlu çıkıyor" dedi.