03.07.2024

Yaz Kur'an Kursları coşkuyla başladı

İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde 7 hafta boyunca sürecek Yaz Kur'an Kurslarında 1 Temmuz itibariyle eğitime başlandı.

Çocuk ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin öğrenilmesinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de yapılıyor.

Camiler, kurs merkezleri veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden eğitimin başladığı ilk hafta boyunca da devam edecek kayıtlara 4-22 yaş kişiler başvurabiliyor.

Camiler, mescitler ve kız öğrenciler için ise 25 Şubat İlköğretim okulunda  kursa başladıklarını aktaran, Müftü Beyazer, "16 Ağustos'a kadar 7 haftalık süreçte yaz Kur'an kursumuz devam edecek. İnşallah camilerimizde, Mescit ve 25 Şubat İlköğretim okulunda ilçemiz genelinde kurslarımız başlamış oldu. Çocuklarımız için verimli bir dönem geçmesini temenni ediyorum." dedi.

Ailelere çocukların kurslara yönlendirilmesi noktasında çağrıda bulunan Beyazer, "Ebeveynler, dedeler, nineler olarak çocuklarımızın ellerinden tutup onları kurslarımıza getirmelerini bekliyoruz. İlçe genelinde 95 civarında mekanımızda, camilerde kuran kurslarında eğitim görülecek. Kur'an kurslarımızda tabi dinimizin temel kitabı olan Kur'an-ı Kerim, ibadet, namaz, oruç bunun yanında Peygamber Efendimizin hayatı öğretilecek." diye konuştu.