18.07.2024

📌TDV, Erzurum'da selden etkilenen vatandaşların yanında

📌Erzurum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Şubesi ekipleri, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara destek oluyor.

📌Erzurum genelinde etkili olan yağışlar 7 ilçede hayatı olumsuz etkiledi.

📌08-17 Temmuz tarihlerinde Erzurum il genelinde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle İl Afet ve Acil Yönetim Merkezinde Erzurum Valiliği koordinesinde oluşturulan kriz merkezinde, tüm birimler ile birlikte; AFAD, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yerel belediyeler ve ilgili tüm birimler, Erzurum Valimiz Mustafa Çiftçi ve İl Müftümüz Dr. Rüstem Can, öncülüğünde bölgeye gitti.

📌Felaketin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan Valimiz Çiftçi, yaşanan felaketin üstesinden en kısa sürede gelineceğini, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olduğunu söyledi.

📌Öte yandan Erzurum İl Müftülüğümüzce sel felaketlerinden etkilenen vatandaşların acılarını hafifletmek amacıyla "Manevi Destek" ekipleri oluşturuldu.

📌Müftülüğümüz tarafından sel felaketinden maddi/manevi zarar gören vatandaşlara manevi destek olmak üzere Tekman, Narman, Uzundere, İspir, Horasan, Köprüköy ve Pasinler ilçelerinde toplam 10 ekip görevlendirildi.

📌Selden zarar gören vatandaş ve aileleriyle birebir görüşen destek ekipleri, manevi rehberlik yaparak yaşanan felaketin bir nebze olsun hafiflemesi için çalışıyor.