10.02.2023

Seyhun SARP

Erzurum İli Aziziye İlçesi Yeşilova Köyünde dünyaya geldi. İlköğretimini Kurtderesi Mahallesi ilkokulunda, orta öğretimini Erzurum Merkez Haşim İşcan Ortaokulunda  tamamladı. 2012 yılında Isparta Merkez İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Atatürk Üniversitesi İlahiyat fakültesinde lisans eğitimine başladı. Üniversite eğitimi sırasında 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan İmam-Hatiplik sınavını kazanıp Erzurum-İspir Akpınar köyünde ilk görevine başladı. 2017 yılında Fakülteden mezun olup yine aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitimine başladı. Üç sene burada ihtisas eğitimi alan Sarp, 2020 yılında mezun olup, Gümüşhane il vaizi olarak atandı. 2020 yılında açılan İlçe müftülüğü  sınavında başarılı olup, Bingöl İli Adaklı ilçesine müftü olarak atandı. 09.02.2023 tarihinde Aşkale İlçe müftüsü olarak göreve başladı. Evli olan Seyhun Sarp halen doktora eğitimine devam etmekte olup ve orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir.