11.03.2024

41. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı "Kudüs" temasıyla başlıyor

Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı başlıyor.

Fuarlar bu yıl iki ayrı noktada; Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii, İstanbul’da ise Fatih Camii’nde 15 Mart- 30 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

41. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarının bu yıl ki teması ise “Kudüs” olacak.
Fuarda Kudüs temalı söyleşilerin yanı sıra imza günleri, yazar sohbetleri ve çeşitli kültürel etkinliklere de yer verilecek.
İlim, edebiyat, tarih, kültür ve sanat, aile, genç ve çocuk gibi birçok başlıkta kitabın yer alacağı fuarda, çocuklara özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Ne zaman başladı?
Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi’nin kuruluşundan bir yıl sonra ilk olarak 1983 yılından bugüne kitap ve kültür fuarları geleneksel şekilde gerçekleştiriliyor. Fuarlar 1999 yılından itibaren dini yayınlar dışında da eserlerin neşredildiği "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" olarak faaliyet göstermeye devam ediyor.