18.06.2019

Yaz Kur'an Kursu Semineri

Başkanlığımız tarafından "Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun" teması ile açılan yaz Kur'an Kurslarımızda eğitim verecek öğreticilere yönelik bir seminer yapıldı.

17 Haziran 2019 günü 10:00'da  Kaymakamlık toplantı salonunda, Merkez ve mahallelerde görev yapan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara, Ayşe Ana Kız Kur'an Kursunda da Kız Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik bir tanıtım ve bilgilendirme semineri yapıldı.

Müezzin Kayyım ve İmam Hatiplere yönelik yapılan seminerin sunumunu; İlçemiz Kazım Karabekir Camii İmam Hatibi Cemil Coşkun, Kız Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik sunumu da Ayşe Ana Yatılı Kız Kur'an kursu yöneticisi Fatma Düzenli yaptılar.

Her iki seminerin öncesinde de İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN bir açılış konuşması yaparak, Yaz Kur'an Kurslarının öneminden ve çocuklara yönelik eğitimlerde izlenmesi gereken metodlardan bahsetti.

Yapılan sunumlar; Başkanlığımız Eğitim Hizmetleri Genel Müdrülüğünce hazırlanan metaryeller üzerinden yürütüldü.

Yaz Kurslarının başlıca hedefleri ve amaçlanan hedefin örnekler ile tanıtıldğı seminerde, Yaz kurslarında yürütülecek faaliyet ve eğitim metodları üzerinde duruldu. Eğitim Stratejileri Ve Uygulama Esaslarının yanısıra dönemin teknolojik imkanlarından bilinçli ve olumlu şekilde nasıl faydalanılabileceğinin anlatıldığı seminerlerin sonunda, bu döneme ait eğitim metaryelleri personele dağıtıldı.