20.06.2019

YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILIŞ PROGRAMI

İlçe Müftülüğümüz tarafından 2019 yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programı yapıldı.

19.06.2019 Çarşamba günü Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan programa, Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan personelin tamamı katıldı.

İlçemiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıtkı Toksoy  ve  bazı öğretmenlerin de katıldığı programın öncesinde; Okulda görev yapan Öğretmenler, Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Orta Okulu hakkında bilgilendirme yaptılar. Bilgilendirmenin ardından, İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıtkı Toksoy Din görevlilerine yönelik bir konuşma yaptı ve Yaz Kur’an Kurslarında görev yapacak Din görevlilerine başarılar diledi.

Daha sonra Kürsüye çıkan İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN  Din görevlilerine yönelik bir konuşma yaptı.

"Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" temasıyla bu yıl yaz Kur'an Kurslarımıza başlıyoruz diyen İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN yapmış olduğu konuşmada; Yavrularımız Rabbimizin bizlere en güzel emanetidir. Yavrularımız bizlerin yıl boyunca camilerimizde ağırladığımız misafirlerimizdir. Onlar bizlerin geleceğidir, geleceğimizin teminatıdır. Onların camiyle, cemaatle, Kur'an ile Kur'an kurslarıyla irtibatları, aidiyet ve mensubiyet duygusuyla büyüyecek, vatana, millete, ezana, bayrağa sahip olmanın heyecanını küçük yaştan itibaren hissetmiş olacaklar. Yavrularımız yaz kurslarımızda milli ve manevi değerlerle tanışıyorlar.'' dedi.

İlçe Müftümüzün Konuşmasının ardından, Başkanlığımızın konferans salonunda yapılan ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katıldığı ve Diyanet TV den canlı olarak yayınlanan Yaz Kursları Açılış programı izlendi.

Din Görevlilerimizin ilgi ile takip ettikleri programda; minik yüreklerin okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahiler duygusal ve heyecanlı anlar yaşanmasına vesile oldu.

Diyanet İşleri Başkanımız da konuşmasında;  Hz. Muhammed'in hiçbir anne-babanın çocuğuna güzel ahlak ve terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunamayacağını buyurduğuna işaret ederek, "Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün bu seneki teması, 'Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun.' Gerçekten çok beğendim, tebrik ediyorum. Başkanlığımız, bütün müftülüklerimiz 160 bini aşan, fahri öğreticilerle beraber yaz kurslarında 200 bin civarındaki hocamız camileri çocukla dolduracaklar ve ahlakının Kur'an ahlakı olması için ellerinden gelen gayreti gösterecekler. Hepsine kolaylıklar diliyorum." diye konuştu.

Açılış programı sonrasında; Yaz Kurslarında kullanılacak materyaller Din görevlilerine dağıtıldıktan sonra, dualar ve temennilerle program son buldu.