12.07.2019

SEMT KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

Oltu Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanıp Doğu Anadolu Kalkınma Projesi Bölge İdare Başkanlığına sunulan ve Müftülüğümüz koordinatörlüğünde yapımı tamamlanan Semt Kütüphanemiz ilçemizin hizmetine sunulmuştur.

Bölgemizde okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi Bölge İdare Başkanlığının finanse ettiği proje; 2018 yılı Eylül ayı içerisinde kabul görmüş, aynı yılın Aralık ayında DAP Bölge İdare Başkanlığı ile Müftülüğümüz arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 2019 Ocak ayında yapımına başlanmıştır.

11 Temmuz 2019 Perşembe günü Kütüphanemizin açılışı yapılarak ilçemizin hizmetine sunulmuştur.

Açılışa; İlçe Kaymakamımız Şenol TURAN, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, DAP Bölge İdare Başkanlığından Beşeri Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Fatih AYDOĞDU  ve Sosyolog Adem Kırçan’ın yanı sıra İlçemizin Kurum Amirleri ve Basın mensupları katıldılar.

Açılış Öncesinde Bir Konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Sayın Şenol TURAN konuşmasında; projenin başlangıç aşamasından ve kütüphanenin ilçemize katacağı değerden bahsetti. Sayın Turan konuşmasını, DAP Bölge İdare Başkanına, DAP Bölge İdaresi Çalışanlarına, İlçe Müftümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

Açılış yapıldıktan sonra, İlçe Kaymakamımız ile birlikte açılışa katılan misafirlerimiz, kütüphane içerisinde faaliyet gösterecek olan sınıfları gezdiler.

İlçe Müftümüz Ahmet Nuri Bayraktutan, Kaymakam Şenol Turan ve misafirlere kütüphanenin içeriği hakkında bilgilendirme yaptı.

Kütüphanenin içeriği ve kitaplar hakkında detaylı bilgi alan İlçe Kaymakamı Şenol Turan, projenin başarı ile sonlanmasından ve geldiği durumdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Programın sonunda hazır bulunan misafirlerimize; Kız Kur’an Kursu Öğreticilerimizin hazırladıkları ikramlıklar ve yine Kurs hocalarımızın hazırladığı ev yapımı şerbet ikram edildi.

Kütüphanemizin içerisinde; Okul öncesi çocuklara yönelik bir sınıf, bir robotik oda (el ve zihin gelişimine yönelik), beş bin kitaplık kütüphane ve okuma odası, bir bilgisayar odası, oyun odası, dinlenme odası, çalışma odası, söyleşi odası ve 35 kişilik bir konferans salonu bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Kütüphanemizde, biri alt katta biri üst katta olmak üzere iki mutfakla birlikte, biri engelliler için tasarlanmış bir diğeri de okul öncesi çocuklara yönelik hazırlanmış tuvalet ve lavabo bulunmaktadır.

Kütüphanemiz Aslanpaşa Cami yerleşkesinde hizmet vermeye başlamıştır.