05.11.2019

“EVLİLİĞE İLK ADIM” SEMİNERLERİNE KATILAN İLK ÇİFTLERİMİZ BELGELERİNİ ALDILAR!

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun koordine ettiği, nişanlı ve yeni evli olan ( evliliğinin ilk 5 yılında olanlar) çiftlere yönelik  “ EVLİLİĞE İLK ADIM “ seminerlerini 09.10.2019-30.10.2019 tarihleri arasında 1. gurubumuzla tamamladık. Eğitimler müftülüğümüz vaizleri, Muhammed Binici ve Sevilay Atım tarafından gerçekleştirildi. Semineri tamamlayan 4 çiftimize Müftülüğümüzce Katılım Belgesi, Başkanlık Yayınlarından “Evliliğe İlk Adım” kitapçığı ve Altın takdim edildi.

Kursiyerlerin çok faydalı bulduğu bu çalışma, farklı çiftlerden oluşan gruplarla 5 yıl sürecek olup talep eden çiftlere haftada 1 kez olmak üzere 4 hafta eğitim verilecektir. Seminerde şu konular işlenecektir:

1. Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik
  2. Nikâh ve Sorumlulukları
  3. Ailemin İletişim Dili
  4. Ailede İffet ve Mahremiyet
  5. Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun
  6. Çocukla Şenlenen Yuvalar
  7. Evlilikle Büyüyen Ailem
  8. Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı

Böylelikle yapacağımız bu eğitimlerle, huzurlu ve mutlu ailelerin kurulmasına Kur’an ve Sünnet ışığında katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Daha sonra yapılacak olan seminerlere katılmak isteyen nişanlı ve yeni evli çiftler müftülüğümüz Aile Ve Dini Rehberlik Bürosuna bizzat başvurmaları gerekmektedir. Talep eden çiftlerin bilgileri alınıp, seminer grubu için gerekli sayı oluştuktan sonra çiftlere seminerin yapılacağı yer, gün ve saat hususunda bilgi verilecektir.