11.03.2022

Oltu Müftülüğünden Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz TDV Oltu Kadın Gönüllüleri tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlçemizde bulunan KYK Kız Yurdu, Fen Lisesi Pansiyonu, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğündeki faaliyetler; İlçe Vaizi Sevilay Öztürk Altın ve Din Hizmetleri Uzmanı Eda Öztaş tarafından gerçekleştirildi.

Kadının toplum hayatındaki yeri ve önemi, çalışma hayatına etkisi, modern dönemlerde kadının indirgemeci yaklaşımlarla aile hayatındaki inşa rolünden uzaklaştırılmasının sonuçlarının insan ve toplum hayatına yansımalarının konuşulduğu programlar hem ilgili kurumların yetkilileri hem de katılımcılar tarafından yoğun bir ilgiyle takip edildi.

TDV Oltu Kadın Gönüllüleri ise ilçemizdeki bayan esnafları ziyaret edip, çiçek ve kitap takdiminde bulunarak ticari ve toplumsal hayatın doğal akışına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ettiler.