18.07.2022

İlçe Müftümüz

Ahmet GÖZCÜ

Erzurum doğumlu olan Gözcü; ilköğretimden sonra Erzurum'un Kurra Hafızlarından Sebahattin KOÇHAN'da hafızlığını ikmal etti. Erzurum'da İmam Hatip orta ve lise tahsilini yaptıktan sonra Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Pedagojik Formasyon ve İlk Öğretim derslerine katılan Gözcü, 2001 yılında yapılan murakıplık sınavında başarılı oldu.

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi İhtisas Eğitim Merkezinden mezun olduktan sonra yedek subay olarak vatani görevini tamamladı. Trabzon Arsin’de vaizlik görevinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının yurtiçi ve yurtdışı kadrolarında çeşitli kademelerinde görev aldı. 2007 yılında açılan İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olan ve Diyarbakır Kocaköy İlçe Müftülüğü görevine başlayan Gözcü, yine aynı yıl girmiş olduğu yurtdışı sınavlarını kazanarak, Bakanlıklar Arası Ortak Kültür Komisyon kararıyla Hollanda Deventer Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği bölgesinde uzun dönem görev yaptı.

Yurtdışı görevi sonrası Kars Arpaçay’da İlçe Müftüsü, ardından Iğdır İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı. Atatürk Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünü bitiren GÖZCÜ, yaklaşık beş yıl Adana Yumurtalık ve Yüreğir müftülüğünün ardından, 18.07.2022 tarihinden itibaren  Palandöken  Müftüsü olarak buradaki görevine devam etmektedir.

Evli ve dört çocuk babası olan Gözcü, İngilizce, Arapça ve Flamence bilmekte olup çok sayıda Başarı, Üstün Başarı ve Maaş ödülü bulunmaktadır.