20.08.2021

"PALANDÖKEN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2021 YAZ KUR-AN KURSLARI"

"PALANDÖKEN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2021 YAZ KUR-AN  KURSLARI"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl düzenlediği Yaz Kur’an Kursları, bu yılda Türkiye genelinde Cami ve  Kur’an Kurslarında, pandemi kuralları kapsamında gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Cami ve Kur’an Kurslarında 6000 civarında erkek ve kız öğrenci eğitim gördü.

Palandöken ilçe müftülüğü, 2021 yılı yaz kur-an kurslarında,  İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticisi  ünvanlarında, toplamda 280 din gönüllüsüyle  hizmet verdi.

Din gönüllüleri, Kur’an eğitimi yanında etkinlikler ve organizasyonlar düzenleyerek, öğrencilerin hem dini ilimler öğrenip hemde,  kendileri için daha faydalı kazanımlar elde etmeleri yönünde  büyük çaba sarfettiler.

İlçe Müftüsü Abdulhalim ACAR, Camiler ve Kur’an kurslarının, çocuklarla dolup taşdığını, âdeta çiçek açtığını belirterek, ''Yaz Kur’an kursları milletimizin geleceğinin inşası için son derece önemlidir ve hepimizin hayatında da önemli bir yere sahiptir. Kurslarda öğrencilerimize sadece Kur'an-ı Kerim okutulmadığını, Hz. Peygamberin sünnetini, hayatını, itikadi ve ahlaki konuları, vatan, devlet ve insan sevgisini, çevre bilincini ve hayata dair birçok konuyu ele almaya çalışıyoruz ve iyiliği beraber inşa etmeye çalışıyoruz.'' dedi.
Müftü Acar, "Bu kapsamda Yaz Kur’an Kurslarının gülleri olan çocuklara, ailelerine ve onların iyi bir din eğitimi almanları için büyük caba sarfeden 280 Din gönüllüsü kardeşime çok teşekkür ediyor ve kısa bir aradan sonra 2021-2022 eğitim/öğretim yılı başlayacağından dolayı, bütün yavrularımıza şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde  temennide bulundu.