15.02.2024

ERZURUM İL MÜFTÜLÜĞÜ TOPLUM YARARINA PROGRAMI KAPSAMINDA 30 (OTUZ) KİŞİLİK PERSONEL ALIM İLANI

İl Müftülüğümüz bünyesinde münhal bulunan çeşitli kadrolara, TYP (İŞKUR) kapsamında, tahsis edilen kontenjan adedince 01/03/2024-31/08/2024 tarihleri arasında, 6 ay süreyle istihdam edilmek üzere 30 (Otuz) adet “Geçici Personel” görevlendirilecektir. Bu çerçevede İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZ tarafından sözlü mülakat yapılacak ve mülakat sonucu oluşturulacak liste İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNE bildirilecektir.

Aşkale       : 1(Bir)

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kuruma kayıtlı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
 Emekli ve malul aylığı almamak,
 Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç),

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak, şartları aranır.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programın başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde (2024 yılı için asgari ücret 1.5 katı : 25.503,000 TL.) söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır. Toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.
İş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

YAPILACAK MÜLAKATA İLİŞKİN HUSUSLAR

2022 KPSS (DHBT) sınavına girenlere öncelik verilecektir,
İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans, İmam Hatip Lisesi veya Hafız olanlara öncelik verilecektir.
 Mülakat neticesinde 70 ve üzeri puan alıp mülakat puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle görevlendirmeler yapılacaktır.
Mülakat puanının eşit olması durumunda tahsili yüksek olana, bunun eşit olması durumunda hafız olana, bunun eşit olması durumunda KPSS (DHBT) puanı yüksek olana öncelik verilecektir.
 Mülakata başvuru yapanların Erzurum İl ve İlçe Sınırları içerisinde ikamet etmeleri ve Öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç) gerekmektedir.
Mülakatta başarılı olup teklif edilen yere gitmeyen adaylar elenecek olup, yerine yedek kontenjan teklif edilecektir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Dilekçe
T.C Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Diploma Fotokopisi
Hafızlık Belgesi(varsa)
2022 Yılı KPSS(DHBT) Sınav Sonuç Belgesi(varsa)
Yerleşim Yeri Belgesi ( E-Devlet üzerinden alınacak.)
Başvuru Şekli: TYP Başvuruları, 14-18 Şubat 2024 tarihleri arasında, İŞKUR’dan yüz yüze, İŞKUR e-şube, E DEVLET veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden online yapılacaktır.

Sınav Yeri:  Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinden başvuran adaylar için Erzurum İl Müftülüğü, diğer ilçelerden başvuran adaylar için başvurmuş oldukları İlçe Müftülüğü.

Sınav Tarihi ve saati 19 Şubat 2024 Pazartesi günü Erzurum İl Müftülüğü internet sitesinden ilan edilecektir.

Adres : Adnan Menderes, Dr, Refik Saydam Cd. No:1, 25070 Palandöken/Erzurum