03.03.2023

Müseffa AKBULUT

1983 yılında Erzurum’un Tortum İlçesi’nde doğdu. İlkokul bir ve ikinci sınıfları Hatay Kırıkhan’da, üçüncü sınıfı İstanbul’da okudu. Dört, beş, altı ve yedinci sınıfları Adıyaman Kahta’da, sekizinci sınıfı Erzurum’da okudu.  Erzurum Esatpaşa İmam Hatip Lisesi’nden 2000 yılında mezun oldu. Aynı yıl Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 2004’te İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. İlk olarak Erzurum’un Narman İlçesine sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi olarak atandı. Altı ay sözleşmeli çalıştıktan sonra Erzurum Fetvacıoğlu Kız Kur’an Kursu’na kadrolu olarak atandı. Buradaki görevi sırasında aynı zamanda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. 2010 yılında da Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi’nde açılan Tashih-i Huruf kursunu birincilikle bitirdi.  Fetvacıoğlu Kız Kur’an Kursu’nda beş yıl çalıştıktan sonra Erzincan Üzümlü’ye vaiz olarak atandı. Aynı yıl İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazandı. Üç yıllık ihtisas eğitiminin ardından 2015 yılında 26. Dönem olarak ihtisas eğitim merkezinden mezun oldu ve Erzurum Hınıs İlçe Müftülüğü’ne atandı. Yaklaşık iki buçuk yıl Hınıs’ta vaiz olarak çalıştıktan sonra 2017 yılında Erzurum İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı.