15.10.2021

Ahilik Haftası Resim Yarışması Sonucu

Erzurum’da ‘Ahilik ve Helal Bilinci’ konulu resim yarışması düzenlendi

Erzurum İl Müftülüğü, “2021 Ahi Evran Yılı” etkinlikleri kapsamında “Ahilik ve Helal Bilinci” konulu resim yarışması düzenlendi.

Erzurum İl Müftülüğü, Ahilik teşkilatının üstün ahlaki değerlerinin toplum nezdinde önemsenmesi; Ahilik teşkilatının kurucusu, İslam alimi Ahi Evran-ı Veli’nin anılması amacıyla ortaokul öğrencilerine yönelik “Ahilik ve Helal Bilinci” konulu resim yarışması düzenledi.

İl Müftülüğü, il genelinden 28  öğrencinin resimlerinden dereceye girecek eserleri belirleyebilmek için alanında uzman kişilerden oluşan komisyon kurdu.

Komisyon incelemeleri sonucunda; Narman ilçesi Ortaokulu öğrencisi Hayrunnisa Arslan birinci, Narman ilçesi Ortaokulu öğrencisi Samet Süvarioğlu ikinci, Yakutiye İlçesi Ortaokulu öğrencisi Esra Akarsu  üçüncü oldu.

Adı Soyadı                               Katıldığı İlçe                    Derece

1. Hayrunnisa Arslan                            Narman                           92,4
  2. Samet Süvarioğlu                             Narman                           85,6
  3. Esra Akarsu                                      Yakutiye                          84,8