14.03.2016

Ahmet ARSLANTÜRK

1953 Yılında Trabzon İli Of ilçesi Geçitli Köyü'nde dünyaya geldi. 1960-64 yılları arasında Çaykara İlçesi Taşlıgedik Köyü'nde Dursun YAZICI Hocaefendi'den Sarf, Nahiv, Usulü Fıkıh, Tefsir ve Hadis derleri aldı. 1964-68 yılları arasında Of İlçesi Uğurlu Beldesi'nde ehl-i kurra Hacı Mehmet Rüştü AŞIKKUTLU Hocaefendi'den hıfzını ve kraat ilminin aşere bölümünü bitirdi. Ayrıca Feraiz derleri aldı. Bu sırada ilkokul 5. sınıfa kaydoldu ve okulu bitirip diplomasını aldı. 1968-69 Eğitim-Öğretim yılında Trabzon İlinde İmam-hatip Okulu'na kayıt yaptırarak 6. sınıfta iken 7. sınıf derslerini de vererek 1973-74 eğitim- öğretim döneminde mezun oldu.

İki yıl aradan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kayıt yaptırarak 1981 yılında Tefsir-Hadis bölümünden mezun oldu. Asteğmen olarak askerlik görevini yaptıktan sonra 1984 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu Müftülük-Vaizlik sınavında başarılı olarak Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezinde hizmet öncesi eğitim kursuna katıldı. Kurs bitiminde Giresun İlinde iki yıl süreyle Müftü Yardımcılığı ve Merkez Vaizliği yaptı. 1986-88 yılları arasında Erzincan İli Tercan İlçe Müftülüğü, 1988-1996 yılları arasında Trabzon Şalpazarı İlçe Müftülüğü, 1996-2004 yılları arasında Trabzon Akçaabat İlçe Müftülüğü görevlerini yürüttü.

Mayıs 2004'te Erzurum İl Müftülüğü görevine atandı. Mart 2008 tarihine kadar bu görevde bulunduktan sonra Giresun İl Müftüsü olarak atandı. 6 ay gibi kısa bir süre bu görevi yürüten Ahmet ARSLANTÜRK kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.