01.11.2023

Sebahattin ERDOĞAN

1983 yılında Erzurum – Tortum’da doğdu. İlköğrenimini Erzurum’da tamamladı.

1996 yılında İstanbul – Üsküdar Ahmediye Kur’an Kursunda Kurra Hafız Mehmet AKTAŞ’ın riyâsetinde hafızlığını ikmal etti. Orta öğrenimini Üsküdar İmam Hatip Orta okulunda tamamladı daha sonra Ümraniye İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden dereceyle mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Abdullah İbn. Mes’ud ve Kıraat İlmindeki Yeri adlı teziyle Yüksek lisansını tamamladı. Halen aynı üniversitede doktora çalışması devam etmektedir.

Ulusal frekansta yayın yapan Kardelen Tv'de İftar Sevinci, Sahur Sohbetleri ve Cumanın Bereketi programlarını hazırlayıp sunmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine 2002 yılında İmam – Hatip olarak başladı. Sırasıyla Kars-Arpaçay,Erzurum- Aziziye ve Şanlıurfa - Haliliye İlçelerinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. İmamlık görevlerinde Ramazan aylarında hatimle teravih kıldırdı.

2016 yılında Erzurum – Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde başladığı ihtisas eğitimini dereceyle tamamladı.

2019- 2020 yılları arası İstanbul – Silivri Cezaevi Vaizi olarak görev yaptı.

2020 yılında Antalya – Manavgat İlçesinde kısa bir süre Şube Müdürlüğü yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın açtığı İlçe Müftülüğü sınavını dereceyle kazanarak Erzurum – Çat Müftüsü olarak atanan Erdoğan, buradaki görevinin ardından Erzurum İl Müftü Yardımcılığı'na atanarak, 30.10.2023 tarihinde İl Müftü Yardımcılığı görevine başladı.

Hocamız iyi derecede Arapça ve orta seviye İngilizce bilmektedir.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR

1- Yüksek Lİsans Tezi: Abdullah İbn Mes'ud ve Kıraat İlmindeki Yeri

2. Doktora Tezi: Horasan Bölgesi Kıraat Faaliyetleri- Devam Ediyor

MAKALELER