T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Erzurum Müftülüğü

02.02.2026

Erzurum’da Berat Kandili manevi bir coşkuyla idrak edildi.

📌Erzurum’da Berat Kandili manevi bir coşkuyla idrak edildi.

📌Erzurum’da rahmet, mağfiret ve arınma gecesi olan Berat Kandili, şehir genelindeki camilerde düzenlenen programlarla büyük bir huşu içerisinde kutlandı. Erzurumlular, ellerini semaya açarak bu mübarek gecenin feyzinden yararlanmak için camilere akın etti.

📌Kandil coşkusunun kalbinin attığı duraklardan biri, şehrin sembol mekanlarından tarihi Lalapaşa Camii oldu. Akşam namazının ardından dolmaya başlayan camide, Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve Mevlid-i Şerif ile manevi atmosfer zirveye ulaştı.

📌Gecenin önemine binaen bir sohbet gerçekleştiren İl Müftümüz Yaşar Çapçı, Berat Gecesi’nin Müslümanlar için birer kurtuluş ve yenilenme fırsatı olduğunu vurguladı. Müftümüz Çapçı konuşmasında; Berat Gecesi'nin, günahlardan arınmak ve Allah’ın rızasını kazanmak için sunulmuş eşsiz bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Bu gecenin, yaklaşan Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu hatırlatarak, gönüllerin imar edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

📌Gecenin sonunda cami çıkışında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

#Beratkandili #yakutiyeilçemüftülüğü #atatürküniversitesi #erzurumtekniküniversitesi