Erzurum Müftülüğü

11.11.2019

Zeki KAYA

İl Müftü Yardımcısı

01.01 1958 tarihinde Erzurum'un Çayırca Mahallesi'nde dünyaya geldi. 10 yaşında hafızlığını köyün imamı Şaban Hoca'dan tamamladı. 1968 yılında Erzurum'a geldi. Bu dönemde Ömer Karakuş Halis Emek, ve Mehmet Kırkıncı Hocaefendilerden arapça, fıkıh, tefsir ve hadis dersleri aldı. 18 yaşında İlkokulu dışarıdan bitirdi 1985 yılında İmam Hatip Lisesini bitirerek 1986 yılında Kastamonu'nun Alatarla Köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı. Bir kaç yıl görev yaptıktan sonra 1996 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1997 yılından itibaren yurt dışında (Almanya'da) altı yıl din görevlisi olarak görev yaptı. 2006 yılında Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İhtisas Merkezi'ni bitirdi. Sırasıyla Gümüşhane Kelkit, Erzurum Horasan ve Erzurum İl Vaizliğinden sonra Rize Çamlıhemşin İlçe Müftülüğü, Bayburt İl Müftü Yardımcılığı yaptıktan sonra 05.07.19 tarihinde Erzurum İl Müftü Müftülüğü yardımcılığına atandı devam etmektedir iyi derecede Arapça bilen Kaya evli ve 2 çocuk babasıdır.