04.03.2021

Hafızlar Çevrimiçi Yarıştı

𝗛𝗮𝗳ı𝘇𝗹𝗮𝗿 𝗖̧𝗲𝘃𝗿𝗶𝗺𝗶𝗰̧𝗶 𝗬𝗮𝗿ı𝘀̧𝘁ı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında okuyan erkek ve kız öğrenciler için, “Hafızlık Bölge Finali” yarışması gerçekleştirildi.

Erzurum merkezli dokuz ilin katılım sağladığı, 02 Mart 2021 tarihinde kız öğrenciler, 03 Mart 2021 tarihinde ise erkek öğrenciler arasında gerçekleştirildi. “Hafızlık Bölge Finali” yarışmasında erkekler bölge finaline Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır illeri katıldı. Kız öğrenciler arası bölge final yarışmasına Ağrı, Erzincan, Ardahan, Bitlis illeri katılım sağladı.

Komisyon başkanlığını Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı bölge finalinde Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Abdürrahim Dursun ile İl Vaizleri M. Burak Çağlar ve Sümeyra Özyurt komisyonda üye olarak yer aldılar.

Yarışma sonunda erkek öğrencilerden, bölgeyi temsilen Elazığ’dan yarışmaya katılan Abdullah Üçer, kız öğrencilerden ise Bitlis'ten yarışmaya katılan Hatice Çelebi birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ederek yarışmaya katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca bu tür yarışmaların hiçbir kaybedeni olmadığının ve herkesin bu yarışmalardan kazançlı çıktığının altını çizdi.