08.01.2022

Ulvî Ses Palandöken Solakzade Camii'nde

Erzurum İl Müftülüğü tarafından yürütülen 1001 Hatim programları kapsamında Kur’an-ı Kerim Tilaveti programları hız kesmeden devam ediyor.

2021-2022 yılı 1001 Hatim programları çerçevesinde "Kur’an-ı Kerim Tilaveti" programlarının durağı, Palandöken ilçesine bağlı Müftü Solakzade Camii oldu. Akşam ve Yatsı namazı arasında düzenlenen program yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirildi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Sedat Aydınlı, Ankara Altındağ Müftülüğü Hacı Bayram Veli Camii Baş İmam Hatibi Ahmet Karalı, İstanbul Başakşehir Müftülüğü Merkez Camii Uzman İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu ve Erzurum Yakutiye Müftülüğü Lalapaşa Camii İmam Hatibi Musa Dağ'ın tilavetleriyle, vatandaşlar Kur'an'ın manevi iklimini yaşama fırsatı buldular.

Kur’an-ı Kerim tilavetleri sonrasında Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Kur'an-ı Kerim'in sadece metnini okumak başlı başlına ibadettir diyerek Peygamber Efendimizin güne Kur'an okuyarak başladığını dile getirdi. 1001 Hatmin şehre kattığı manevi değere vurgu yaparak okuyuculara, vatandaşlara ve din görevlilerine teşekkür etti.

Yakutiye, Palandöken, çevre ilçe müftüleri, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, İmam Hatip, Kur’an Kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Kur’an-ı Kerim tilaveti programı, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt'un yaptığı dua ile son buldu.