12.05.2022

Erzurum İl Müftülüğü, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle engelli bireyleri ziyaret etti.

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, beraberinde İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, il engelli koordinatörleri Cihan Şehri ve Murat Aybas ile birlikte "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" dolayısıyla engelli bireyleri ziyaret etti.

Görme engelli Taha Genç’in evine misafir olan İl Müftüsü Yıldırım "Engelli olmak bir kusur değildir. Bu Rabbimizin bir imtihanıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) dış görünüşe değil ehliyete ve liyakate bakmıştır. Bu konuyla ilgili sahabenin hayatında birçok örnek vardır. Allah Resulü gözleri görmeyen Abdullah İbn Ummi Mektum’u kendi yerine defalarca vekil olarak bırakmıştır. Aynı şekilde ortopedik engelli olan Muaz B. Cebel’i Yemen’e vali olarak görevlendirmiştir. Bu örneklerden ibret alarak hayatımızı şekillendirmemiz gerekir." dedi.