06.06.2022

Erzurum'da hacı adaylarına yönelik eğitim semineri

Erzurum İl Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Semineri" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenler, haccın mahiyeti, maddi ve manevi hazırlık boyutu, haccın önemi ve ahkamından söz etti.

Müftü Yıldırım,"Dünyanın en bahtiyar insanlarıyla, Rahman'ın misafirleriyle karşı karşıyayız. Her şeyde bir hayır vardır. İki sene pandemi nedeniyle hacca gidilemedi. Ama bu sene az bir toplulukla hacca gideceksiniz. Doya doya oraları yaşayacaksınız. Ve inşallah mebrur bir hac yaparak salimen dönüp geleceksiniz. Çıkacağınız bu kutlu yolculuğun şimdiden hayırlı bereketli olmasını, yapacağınız hac ibadetinizin makbul olmasını, hayırla gidip hayırla gelmenizi yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

İki gün süren "Hac Eğitim Semineri", hacı adaylarına yapılan bilgilendirme sunumlarıyla son buldu.