17.06.2022

Erzurum'dan yola çıkan hac kafilesi dualarla mukaddese uğurlandı

Hac farizasını yerine getirmek üzere Erzurum’dan yola çıkan hac kafilesi, kutsal topraklara uğurlandı.

Türkiye'den Cidde’ye giden ilk hac kafilesi 17 Haziran Cuma günü Erzurum Havalimanı’ndan dualarla mukaddese uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hac kafilesinin hareketi öncesi, Erzurum İl Müftülüğünce, hacı adaylarına uğurlama merasimi yapıldı.

Uğurlama merasiminde konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "İslam'ın en önemli farzlarından biri olan hac ibadetini yerine getirmek üzere hacı adaylarımız bugün yola çıkıyor. Buradan başlayacak olan yolculuk hakikaten insanın hayatında yaşayabileceği en önemli deneyimlerden birisi. Şimdiye kadar yaşamış olduğu hayata dair kendini hesaba çekebileceği, gittiği o topraklarda da ruhunu gerçek şekilde arındırabileceği bir ortam olacak. Hacı adaylarımız, milletimiz ve memleketimiz için ülkemizin ve tüm Müslümanların selameti için dua ederse inşallah makbul olur. Orası duaların makbul olduğu yerdir. Sizi burada dört gözle bekleyen sevdiklerinize sağlıkla kavuşmanızı Allah'tan niyaz ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin, dert vermesin, keder vermesin, hac ibadetlerinizi en güzel şekilde yerine getirerek dönmenizi nasip etsin." dedi.

Müftü Yıldırım’ın yaptığı duanın ardından yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları, gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.