01.07.2022

Erzurum’da 'Bir Yetime Aile Olmak' konulu panel düzenlendi

Erzurum İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, İl Baş Vaizi Ethem Karabulut, Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Nuran Bayrak , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacıları Esra Surer ve Mehtap Kahraman ile koruyucu aile Nihal Karakayalı panelist olarak katıldı.

Panelde açılış konuşması gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, "Kur’an-ı Kerim bakıma muhtaç olan tüm çocukları yetim kategorisinde değerlendirmiş ve ilk dönemlerde indirilen ayetlerle ilgili farkındalık oluşturulmuş, yetimlere ilgi gösterilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Aynı zamanda insanların yetimleri anlamaya, ilgi gösterilmeye davet edilmiş ve bununla birlikte mallarının korunup gözetilmesi istenmiştir." dedi.

Erzurum İl Baş Vaizi Ethem Karabulut’un moderatörlüğünü yaptığı panelde, Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Nuran Bayrak "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Aile Olmak", Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Esra Surer "Nasıl Koruyucu Aile Olunur" konulu sunum yaparken, koruyucu aile olan Nihal Karakayalı ise tecrübe paylaşımında bulundu.