13.09.2013

İlçe Müftümüz

İlçe Müftüsü: Doğan EYGÜN

Öz Geçmişi:

05.05.1978 Tarihinde Erzurum’un Pasinler İlçesi Uzunark köyünde doğdu. Aynı köyde ilkokulu bitirdi. Ardından İstanbul İli Beyoğlu İlçesi Halıcıoğlu Abdusselam Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı, Sultanbeyli Merkez Kur’an Kursunda iki yıl Arapça dersi aldı ve aynı dönemde Üsküdar İmam-Hatip Lisesinde Ortaokulu dışarıdan bitirdikten sonra, sırasıyla 1996 yılında Erzurum Pasinler İmam-Hatip Lisesinden, 2002 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

1997 yılında İmam-Hatip olarak Erzurum İli Tekman İlçesinde göreve başladı, 2004 yılına kadar Erzurum İli Pasinler ve Şenkaya İlçelerinde bu görevde bulundu. 2004-2007 yılları arası Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen İhtisas Merkezinde, Arapça ve dini ilimler alanında otuz ay süre ile ihtisas eğitimi sonunda, kursu başarı ile tamamladı.

2009-2017 yılları arası sırasıyla Muş İli Malazgirt İlçesi, Bilecik İli Osmaneli İlçesi, İstanbul İli Ümraniye İlçesinde Vaiz olarak görev yaptı, (2013-2017 yılları arası yurtdışı görevinde bulundu), 2017 yılı Tunceli İli Ovacık İlçe Müftüsü olarak atandı ve 13.07.2018 tarihinde Erzurum İli Uzundere İlçe Müftümüz olarak atanan Doğan EYGÜN, halen Uzundere İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça ve Almanca bilmektedir.