04.11.2023

UZUNDERE'DEN FİLİSTİN'E SELAM VAR!

Uzundere İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Uzundere Şubesi tarafından bir farkındalık çalışması olarak Filistin ve Gazze halkı yararına tematik içerikli bir kermes düzenlendi. İlçe Kaymakamı Kübra Demirer, Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak ve İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut’un katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış törenine ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

2-3 Kasım 2023 tarihlerinde Uzundere Kent Meydanında düzenlenen, Kudüs ve Mescid-i Aksa temalı kitapların sergilendiği, ilçe halkının da yerel ürünler ve çeşitli gıda katkısıyla zenginleşen etkinlik, necip milletimizin gönül coğrafyamızdaki kardeşlerine olan duyarlılığının, hakkın ve haklının yanında yer almasının da önemli bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Açılış töreninde kısa bir açıklama yapan İlçe Müftü Vekili Sinan Cansever, “Yüreklerin yangın yeri olduğu bu günlerde, gözümüz yaslı, gönlümüz yaşlıyken tarafımızı belli etmenin, ne yapabilirim noktasında bir “çaba”nın adı olarak gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetin hayırlara vesile olacağını ümit ediyor ve emeği geçen bütün görevlilerimiz ve gönüllülerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

İki gün boyunca devam eden kermesten elde edilen gelirler, Uzundere halkının selamı olarak Filistin ve Gazze’ye Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ulaştıracak.