16.07.2020

İLÇE MÜFTÜMÜZ

Selim ŞAHİN

ÖZGEÇMİŞ

İlçe Müftümüz Selim ŞAHİN 1974 yılında Bayburt'un Masat Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde tamamladı. Rize’nin Güneysu İlçesi Zavendik Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayıp, 1995 yılında Güneysu İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanıp 2000 yılında aynı fakülteden mezun oldu. 1997-2000 yılları arasında Samsun’un Alaçam İlçesi'nde İmam Hatip olarak görev yaptı. 2000 yılında girmiş olduğu Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen İhtisas Eğitim Merkezini 2003 yılında tamamlayıp Batman’ın Kozluk İlçesine İlçe Vaizi olarak atandı. Yaklaşık olarak üç yıl burada görev yaptı. Vatani görevini Çanakkale ve Ankara'da kısa dönem olarak yaptı . Ankara'da beş ay Almanca kursu gördükten sonra din görevlisi olarak Almanya Münih’e gitti ve Allach Camii’nde dört yıla yakın görev yaptı. Kısa bir süre Trabzon Tonya'da vaiz olarak görev yaptıktan sonra, Sivas'ın Gölova İlçesinde dört yıl, Gümüşhane'nin Kelkit İlçesinde ise  altı yıl İlçe Müftüsü  olarak  görev yaptı.  2020 yılında  Erzurum'un Yakutiye İlçesine İlçe Müftüsü olarak atanmış olup halen bu göreve devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Arapça ve  orta düzeyde Almanca bilmektedir.